*** توجه: کانال آموزشی یوتیوب را ببینید(آموزشهای ویدیوی زیادی در این زمینه تهیه شده است)
*** ایدی کانال یوتیوب: pb_un@ ***
در این تحقیق ابتدا بر اساس داده های آماری هواشناسی برای دوره 1997 تا 2017(در مجموع 21 سال) داده های اقلیمیEPW تهیه شده است به این صورت که برای هر سال یک فایلepw جداگانه تهیه شده است.
در مرحله بعد مصرف انرژی برای یک ساختمان در شهر تهران برای هر سال محاسبه و مقایسه شده است. ساختمان موردنظر یک اتاق با 9 متر مربع کف و 3 متر ارتفاع و یک پنجره در جهت جنوبی می باشد که در نرم افزار انرژی پلاس EnergyPlus مدل سازی و مصرف انرژی محاسبه شده است. شکلهای زیر درصد تغییرات در میزان مصرف انرژی ماهیانه گرمایش heating سرمایش cooling و کل total را به صورت سالیانه نشان می دهند(نسبت به متوسط کل دوره)
نتیجه نشان می دهد که میزان بارهای سرمایی و گرمایی در طول سالهای مختلف بسیار متفاوت می باشد اما در صورتی که بر این داده ها یک خط میانگین رسم شود نتایج قابل بررسی می باشد. برای بار سرمایی دیده می شود که روند کاهشی می باشد.(حدود 1 تا 2 درصد در کل دوره) برای بار گرمایی نیز دیده می شود که روند افزایشی می باشد(حدود 10 تا 15 درصد در کل دوره) و همچنین در کل برای انرژی سالیانه روند نمودار افزایشی می باشد.(حدود 2 تا 5 درصد در کل دوره) نتیجه به این صورت است که به طور کلی در شهر تهران افزایش مصرف انرژی خواهیم داشت و این افزایش ناشی از افزایش بار گرمایی می باشد. یعنی تهران زمستان های سردتر و تابستان های خنک تری خواهد داشت اما در کل افزایش انرژی خواهیم داشت. (قابل توجه است که این یک نمونه شبیه سازی بوده و نمی توان به طور قطعی نظر داد و باید برای ساختمان های بیشتری تحقیق انجام گردد)
نویسنده: دکتر ابراهیم پور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز